Waar we voor staan


 

Ambachtelijk handgemaakt

 

Geïnspireerd door onze grootouders

 

Warm en persoonlijk familie gevoel

 

Vakbekwaam en met liefde en smaak gebakken

 


Familie

Wij zijn met trots een familie-bedrijf. We laten ons inspireren door onze grootouders. En we streven er naar dat iedereen zich thuis voelt bij ons. 

Respect

Wij willen iedereen respecteren zoals hij of zij is en elkaar met liefde behandelen. Daarnaast gaan we waar mogelijk respectvol om met ons milieu. 

Uniek

Wij pakken dingen graag op onze eigen manier aan. Wij zijn uniek en dat willen we graag laten zien. Wij zijn typisch Bakker de Kruijf. 

Vakbekwaam

Wij doen waar we goed in zijn en doen het met liefde. Wij leren elke keer weer bij en volgen de ontwikkelingen op ons vakgebied.


hoe het begon


1939


Paulus de Kruijf (opa) begon samen met zijn vrouw Maagje een bakkerij in Hazerswoudedorp. Zij kregen daar 6 kinderen waaronder hun zoons Jan en Piet. Paulus startte zijn bedrijf in 1939.


1959


Het gezin verhuisde in 1959 naar Zevenhoven. Zij namen de bakkerij over van Bakker de Gier. Bij deze bakkerij hoorde één winkel en een aantal grote ventwijken. In die tijd stelde de winkel niet veel voor, het meeste werd verkocht met het venten (aan de deur verkopen) van brood.


1974


Jan en Piet hielpen van jongs af aan mee in de bakkerij. Beide gingen op 13-jarige leeftijd naar de bakkersschool in Amsterdam. Zij kwamen in 1974 officieel in het bedrijf als mede-eigenaar. In ditzelfde jaar trouwde zowel Jan als Piet.


1989


De zoon van Piet, Peter ging op 12 jarige leeftijd naar school in Alphen aan den Rijn en koos daar voor de opleiding  brood en banket.


2002


Peter kwam in 2002 in het familiebedrijf werken als broodbakker en werd mede-eigenaar. In april nam bakkerij de Kruijf twee winkels over van bakker Janzen. Namelijk de winkels in Nieuwkoop en Nieuwveen. Tegelijk met deze overgang besloten de bakkers zich aan te sluiten bij de ambachtsbakker.


2010


In 2010 werden er 3 winkels overgenomen van Bakker Leonard. Namelijk de winkels in Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis.


2014


Bakker de Kruijf wil zich onderscheiden en laat een nieuwe huisstijl en winkel concept zien. Typische de Kruijf zoals Peter het noemt. De winkel in Mijdrecht wordt als eerst verbouwd in de nieuwe stijl, in 2017 volgde de winkel in Nieuwveen.